Composiet verdelers: steeds meer toegepast.


De stalen vloerverwarmingsverdeler wordt steeds minder toegepast: de composiet variant wint daarentegen juist meer terrein.

Er is een steeds grotere vraag naar lage temperatuursystemen. De traditionele cv-ketel wordt meer vervangen door warmtepompen of hybride systemen die zowel verwarmen als koelen.
De nadelen bij stalen vloerverwarmingsverdelers, die al decennialang worden toegepast, zijn o.m. condensvorming, corrosie en roest.

Bij composiet verdelers worden volledig uitgesloten. Deze kunststof verdelers distribueren jarenlang probleemloos warm en koud water: deze bieden een maximaal isolerend vermogen.

De ROBOT Composiet LTVC verdeler


De geïsoleerde luchtkamers zorgen in combinatie met het composietmateriaal ervoor, dat warmteverlies via de verdeler tot een minimum wordt beperkt.

Dit is het grote verschil met de traditionele stalen verdeler, die door de doorstroom van warm water zeer warm wordt en dus waardevolle energie verliest. Bijkomend voordeel van composiet is dat zij vrijwel geen stralingswarmte afgeeft, waardoor ze ook in ruimten kan worden geplaatst waar de temperatuur niet hoog mag oplopen.

Uit onderzoek van het keuringsinstituut KIWA8000 Nederland BV is gebleken, dat toepassing van de composiet verdelers van ROBOT gemiddeld zo’n 40 procent energiebesparing oplevert ten opzichte van de ook door KIWA geteste stalen varianten. Gebruikers van composiet vloerverwarmingsverdelers zien dat grote voordeel terug in hun energierekening. Die is een stuk aantrekkelijker dan de nota die je krijgt bij gebruik een systeem met stalen verdeler.

HEATNET levert diverse composiet verdelers van ROBOT: